ER IS REGELMATIG WAT TE DOEN OVER GELD IN HET LAND! Exposities, tentoonstellingen,
beurzen. Je komt soms de vreemdste en meest zeldzame munten tegen... hieronder vind je een aantal data en links naar de leukste
evenementen!

Excursie bij de nederlandsche bank in amsterdam

 

De prijsuitreiking naar aanleiding van de wedstrijd van het ontwerp van de mooiste munt van 2015 vond plaats bij de nederlandsche bank in amsterdam. de leerlingen van groep 8 van de st. liduinaschool uit Lonneker en de leerlingen van groep 5 van de koning willem alexanderschool uit staphorst werden feestelijk ontvangen met taart en een middagvullend programma met quizzen en een boeiende presentatie over vervalsingen. 

 

een verslag van de leerlingen van groep 8 van de st liduinaschool:

 

Naar Amsterdam! 

We kregen te horen van juf dat we een prijs hadden gewonnen met het ontwerpen van een munt. We wisten dat de prijs in Amsterdam uitgereikt werd, dus we gingen allemaal brainstormen over hoe we daar moesten komen! Uiteindelijk hebben gekozen voor de fiets, trein, ( ook nog de bus door vertraging ) en te voet. Toen we eindelijk in Amsterdam aankwamen was het nog even  puzzelen hoe we bij het bezoekerscentrum kwamen van de Nederlandse Bank.  
We dachten eerst dat we naar de grote bank gingen. Maar we  gingen naar het bezoekers centrum. Dat was natuurlijk ook goed want daar konden ze ons alles heel goed uitleggen wat er bij de Nederlandse Bank was. Ik had geen idee dat de Nederlandse Bank bestond en dat het de grootste bank van Nederland is. Maar goed, eenmaal binnen kwamen in een mooie zaal. Wij waren de winnaars, samen met nog een andere school. We kregen taart omdat wij dus de winnaars waren. Toen was de prijsuitreiking van de ontworpen munt. Van onze school was Marjolein Schuurman dat. Ze kreeg een hele mooie medaille en een verzameling van oude guldens! Er was ook nog een winnaar van de andere school, hij kreeg hetzelfde.
Toen iedereen zijn stukje taart op had, kregen we een rondleiding, waar we leerden hoe je vals geld kunt herkennen. Er was ook een spel op computers. Daarbij kreeg je vragen en was jij de beheerder van het geld. Er was een blijheidsmeter en een geldmeter. Bij elke vraag kon je geld krijgen of verliezen.
Op het einde van de middag kregen we nog een super mooie tas met inhoud waaronder een paar guldens, info boekjes, een pen en nog veel meer!
Het was een geweldige dag! Iedereen vond het leuk en gezellig.
Hartelijk bedankt!  

Hartelijke groeten van groep 8 van de St.Liduina uit Lonneker.

 

 

 

 

 

 

de foto is van de leerlingen van groep 5 van de koning willem alexander school