wil je een eigen verzameling beginnen? op deze pagina vind je allerlei handige tips die je hierbij kunnen helpen. heb je zelf nog goede tips? stuur deze dan naar info@mijnmunten.nl

Begin je eigen munten verzameling

er is niets leuker dan je eigen munten bij elkaar te verzamelen. er zijn een verschillende manieren om te beginnen. Je kunt zelf gaan zoeken, je kunt ze kado vragen, je kunt een munt verkopen en voor de opbrengst weer een andere munt kopen. maar kijk ook gewoon eens in je portomonnee of spaarpot of vraag eens aan oudere mensen die je kent of ze nog oude of bijzondere munten hebben. 

 

 

 

 

1

SPaarpot

 

Hoe begin je met munten verzamelen?

Als je begint met munten verzamelen, hoef je niet ver te zoeken, want al een groot deel zit al in je portemonnee of spaarpot!

 

2

familie en vakantie

 

vraag eens aan vrienden of familie of zij oude munten hebben of munten van hun vakantie in het buitenland. Zo heb je in korte tijd  een mooie verzameling bij elkaar!

 

Er zijn er ook munten die anders zijn dan je zou denken. Sommige hebben een afwijkende tekening of een andere rand. Deze munten kunnen dan ook een meerwaarde hebben. in de muntalmanak kun je de waarde van deze munten vinden. 

 

3

Munten kopen

 

als je al een grotere collectie hebt en je hebt wat geld gespaard, kun je munten gaan kopen. Dit kan je bij een muntenhandelaar doen of op een veiling of via de koninklijke munt. munthandelaren die op de website staan van de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren moeten zich houden aan bepaalde regels. ze mogen geen vervalsingen verkopen bijvoorbeeld. en ze kunnen je helpen met je vragen. op beurzen kun je munten vergelijken die door meerdere handelaren worden aangeboden. bij het onderdeel informatie van deze site vind je ook de 'beurzen' en kun je zien of er bij jou in de buurt een beurs wordt georganiseerd. 

 

Het is interessant om informatie bij te houden van je munten. Je kan bijvoorbeeld van elke munt de waarde opschrijven, het land, het jaartal en eventueel waar je de munt gevonden, gekocht of gekregen hebt.